torsdag 9. august 2007

En blodig fisketur...!

Å jobbe på slakteri kan bli litt ensformig til tider. Helge og jeg tok derfor en fisketur, for å nyte sommerværet og friheten. Motoren på båten startet etter par raske drag, og bølgene kruste fint på vannflaten. Alt lå an til å bli en avslappende dag på sjøen. Lite visste vi at dagen ville ta en dramatisk vending.

Snøret ble kastet ut, men fiskene bet ikke på kroken. Det begynte å bli tid for å komme seg hjem, da Helge plutselig fikk napp. Han dro og dro, og til slutt kom snøret opp med noe som lignet en kvart sjøstjerne. Vi hadde vært i bånn. Det tok sin tid å rense snøret, og i mellomtida startet jeg motoren, og satte fart. Det jeg ikke visste var at noe av snøret fortsatt var ute, og med et rykk(og et lite skrik) ble Helge rykket ut mot havdypet. Heldigvis røyk snøret, og en oppskaket Helge fikk dratt kroken ut av fingeren.

Blodet sprutet, mens jeg prøvde å skjære løs snøret fra propellen. Endelig var alt klart for hjemturen, som gikk med til trøstespising av boller. Fisk ble det ikke, men jeg fikk allikevel den største to(r)sken på turen.

13 kommentarer:

Jørn Erik sa...

Hei, merka du at eg kommenterte den første posten din ellar? Anyways - dettan så ille ud? Sei meg, he du båtførersertifikat? :) Hils Helge, å sei at eg føle me fingen hans.

Emilie sa...

*grøss* Detta så dramatisk ut...! :S

Jeg er på plass på Ås forresten! :) Så vi sees vel plutselig!

Jørn Erik sa...

Emilie he skjønt d!! Ås e plassen d skjer. Når ska d gå opp for resten spør nå eg?

miriam sa...

Ekkelt bilde av fineren, huff, det så vondt ut.

Forresten så er Ås plassen ja, vært her i hele sommer:)

miriam sa...

FINGEREN skulle det selvfølgelig være:)

Anonym sa...

OIOI, Helge, ta såg itj nå godt ut nei!!! Gretj at snøret itj va så stert da... Takk fer ei fin hælj, Jan-Eivind, glæ me t å træff d at om en månas tid!
Klæm Siri

Anette sa...

Oh... For ein fisketur.
Godt å hørra at begge to fortsatt e i live!
Englevakt!

Marie sa...

Var det Helge som var den største to(r)sken på turen??! ikkje nok med at du i din uaktsomhet kjører kroken inn i figeren på Helge og drar har ut i sjøen, du kaller han også ein tosk!
Tenker eg må ta meg ein prat med Siri... :)
God bedring Helge, og bedre lykke neste gong!

Jan-Eivind sa...

ehm.. Da jeg og Helge skreiv fiskeinnlegget syntes vi begge dette var et veldig godt ordspill.. Tydeligvis har ikke alle, les "Ouu se på meg, har vært på seiltur helt til Nice" forstått dette.. :P

Anonym sa...

Prøvar du deg på å mobbe tremenningen min, Jan-Eivind?
Pass deg!! Eg er tøff og kjempesterk!!!

Hoho! Var jo litt morsomt då :)

Marie sa...

oj sann, oppdage vist stadig nye sider ved deg Jan Eivind...
Og takk til Åslaug for støtte, tenker nok Jan Eivind ikkje tør å våge seg ut på noko slags mobbing igjen... :)
Men Jan Eivind eg må nok innrømme at eg flira godt av ordspillet, eg likar nok eigentleg sånn humor litt for godt...

Forresten så er vel ikkje eg den einaste som har vore på seiltur heilt nedi Nice? Du var jammen ikkje langt unna du heller!

Anonym sa...

Nei, Jan-Eivind, ta her går itj an! No må du sjå t å få oppdatert dinna blogginj din snart! Du æ jo ænjda trægar ænj me du! Minj e ælske d uansett:)

Anette sa...

Purr, purr