fredag 22. februar 2008

Fridykking

Vi var en lystig og smånervøs gjeng som tok turen inn til storbyen Oslo. Vi var 12 stk, og hadde to ting til felles med disiplene: Vi skulle ut på dypt vann, men vi hadde også Jesus. Etter en kurskveld på Blindern, hvor vi hadde blitt undervist i pusteteknikker, SWBO (Shallow Water Black Out) og LMC (Loss of Motoric Control/også kalt Samba), var vi klare til å trosse farene og sette teori ut i praksis.

Vel framme ved svømmebassenget, ålte vi oss inn i en noe tight våtdrakt og fikk på oss svømmeføtter og dykkermaske. Litt av et syn. I bassenget fikk vi trene på å holde pusten under vann, og de fleste satte personlig rekord. Selv fikk jeg til 2.45 minutter (smerte er godt). Det var alltid en kamerat som sto og passet på oss, siden man kan få Samba av å holde pusten for lenge, og da drukner man med mindre en kamerat er tilstede.

Vi dykket også helt ned til bånn av bassenget, ca 4 meter, og da kjente man et vannvittig trykk. Dette skulle man prøve å utligne, noe som ikke var helt enkelt. Etter fire timer med opplæring og lek i bassenget, fikk vi lønn for strevet, og diplom for godkjent fridykkerkurs. Det blir fortsettelse på kurset i mai, og da skal vi virkelig ut på de 1000 favners dyp, og dykke i sjøen.

6 kommentarer:

Marie sa...

Så utrolig kult!
Respekt :)

Anonym sa...

Hei!
Sykt lenge siden sist! Uansett, hva gjør du oppe så sent? klokken 04 var dette postet, kom deg i seng gut!
Sees vel kanskje om ikke så lenge? Bjørnar

Anonym sa...

Utrule bra posisjon, Gina:) Kanskje du kan lær me dykk en gång i livet, Jan-Eivind? Men først må du lær me å hælj pusten!!! KlæmKlæm

Jørn Erik sa...

Eivind, din linselus!!
Forresten, synes å huske en eller annen kommentar på dette innlegget som jeg ikke ser lengre... hmmm....

Jan-Eivind sa...

Det er fordi o store administrator veide den og, den ble funnet for lett.. Men nå kommer det snart en ny artikkel som du kan kommentere så mye du vil :)

Tor Arne sa...

Ja, dere er noen tøffinger! Men som du selv sa er det jo ingen sak å være på dypt vann når Jesus er med:)

2.45 min er megalenge!! Åssen klarte du det? Well done mate!!